Partage

 

Reviewed     Open Access     Multidisciplinair     Praktijkgericht     Academisch Studententijdschrift

Partage is een reviewed, open-access academisch e-tijdschrift voor actueel onderzoek naar maatschappelijke problematiek en vragen rond levensbeschouwing, religie en welzijn. Ook de samenhang tussen individuele en maatschappelijke thematiek krijgt bijzondere aandacht. Partage richt zich met name, maar niet uitsluitend, op praktijkonderzoek. (Zie ook focus en afbakening)

We verwelkomen Nederlands- en Engelstalige artikelen en essays van studenten voor review en daarnaast  boekrecensies, filmbesprekingen en proefschriftsamenvattingen.


Prachtige papers die na beoordeling in de la verdwijnen - Zonde!


Papers die te kritisch of onorthodox worden gevonden - Vind hier een publiek!


Dat ene idee dat je echt eens moet uitwerken - Met professionele review gepubliceerd!Tijdschrift home-pagina afbeelding

 

Partage betekent ‘deling’, en dat is waar zij voor staat:

  • Studenten zijn de denkers van de toekomst, maar daar hoeven zij niet op te wachten! Partage biedt het platform waar studenten hun visie op actuele maatschappelijke problematieken kunnen delen. Zij staan daar zelf ook al middenin!
  • Het lezend publiek van Partage vindt hier vernieuwende, originele artikelen en essays, want Partage is onafhankelijk en niet beperkt door valorisatie-eisen en rendementsdenken.
  • Het schrijfproces wordt gedeeld met redacteurs en reviewers (peers en non-peers). Partage wil bijdragen aan de ontwikkeling van talent en kritisch vermogen.
  • Door middel van het schrijven van reviews en door gastredacteurschappen wordt het redactieproces gedeeld. 

Nieuwsberichten

 

Het nieuwe Partage-themanummer over 'dialoog' is uit!

 

Graag presenteren we het nieuwe nummer van Partage. Voor 2016 hebben we als thema gekozen: dialoog. In een tijd van toenemende migratie en spanningen in binnen- en buitenland is het goed om de (on-)mogelijkheden van de dialoog onder de loep te nemen.

 
Geplaatst: 2016-10-20
 

Nieuwe editie van Partage

 

 

Met trots presenteren wij de nieuwe editie van Partage. In dit nummer vier artikelen: van Sjoerd Rammelt (UvH) over de zin van bergklimmen, Carmen van Bruggen (RUG, KUL) over  kunst als therapie aan de hand van Alain de Botton en Gadamer, Myrte van de Klundert (EUR) over authenticiteit, psychoanalyse en de film Eat, Pray, Love en Laurine Blonk (EUR, UvH) met een analyse van het denken over privacy in relatie tot humanisering.

 

 
Geplaatst: 2015-03-05
 
Meer nieuwsberichten...

Vol 5, Nr 1 (2016)


Omslag

Copyright: Claire Soubrier, "Crinière", 2009 |  Vormgeving: Hielke Bosma